Не само типът на храната, но и начинът, по който я

...
Не само типът на храната, но и начинът, по който я
Коментари Харесай

Храни, които да не смесвате с мляко

Не единствено видът на храната, само че и методът, по който я комбинираме, има значима роля за здравето ни.

Балансираното хранене изисква банкет на разнородни хранителни субстанции, само че времето, по което ще ги приемем и източниците, от които ще си ги набавим, дефинират до каква степен ще ги оползотворим.

От вярното съчетание на храните зависи освен дали ще усвоим оптималното състава им, само че и дали няма да си навредим. Защото през днешния ден необятно се приказва за това какви храни да включим в диетата си, само че малко хора са осведомени с това по какъв начин да ги съчетаваме и по-важното – какво да не вършим с тях.

Разбулването на тази дребна тайнственост може да стартира с изясняване особеностите на една от най-обилно присъстващите на трапезата ни храни – млякото и млечните артикули.

Според доста диетолози и експерти по храненето комбинираният банкет на мляко и други богати на белтъчини артикули, води до чувство за тежест в стомаха и храносмилателни проблеми при доста хора. Затова смесването на млечни артикули и други храни, богати на протеини, изключително месо и яйца, не се предлага при хора, които съблюдават диета за намаляване. Същевременно тази композиция носи своите изгоди при дребните деца, подрастващите и изключително при хората с поднормено тегло.

Едновременният банкет на млечни артикули с риба и рибни произведения е втората композиция, която би трябвало да заобикаляме, с цел да се предпазим от проблеми с перисталтиката, а и от по-сериозни последствия. Важно е да се означи, че едновременният банкет на мляко и риба от консерва може да докара до рисково бактериално хранително натравяне.

Третата нежелана композиция е едновременният банкет на млечни и кисели артикули. Цитрусовите плодове и зеленчуците, богати на витамин С, реагират бързо с млякото и го пресичат. Нарушената консистенция ще затрудни преправянето и усвояването му и в същото време може ще докара до нараснало формиране на газове, отичане на корема, болки и други видове дискомфорт.

Ясно е, че комбинирането на избрани видове храни крие своите опасности, а млякото е измежду продуктите, които реагират с най-широк кръг от храни. Затова потреблението на мляко и млечни артикули е добре да се прави независимо или с дребна отдалеченост във времето след банкет на други храни изключително в случай че те попадат измежду посочените нагоре артикули.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР